De alcohol zelf heeft na een aantal uren een onverwacht effect: dan verlaagt het juist de bloedsuiker. Dat is bijvoorbeeld s nachts gevaarlijk, wanneer je het niet merkt omdat je slaapt. Let op: gebruik je medicijnen voor je bloedsuiker? Sommige gaan niet goed samen met alcohol. Kijk in de bijsluiter!

diabetes eten en drinken drinken of maximaal 1 glas per dag. In alcoholische dranken kunnen koolhydraten zitten die de bloedsuiker verhogen. In bier meer dan in wijn of gedestilleerde dranken.

Ook als er geen suiker in light frisdrank zit is het beter om deze met mate te drinken. De zuren in frisdranken zijn namelijk slecht voor je tanden. Vruchtensap, in vruchtensap zitten altijd suikers wanneer en dus calorieën. Er zitten namelijk suikers in van het fruit zelf. . Dus ook als er light op staat, of zonder toegevoegde suiker. Drink vruchtensap dus niet te vaak. Gaat het je om vitamines? Eet dan liever vers fruit. Want in sap zitten minder vezels dan in de vruchten zelf, en naar verhouding veel meer suikers. Fruit verzadigt daardoor meer dan sap.

diabetes eten en drinken

Drinken en diabetes - diabetes Fonds


Als je diabetes hebt is het beter om zo min mogelijk suikerhoudende dranken te nemen. Want er zitten veel snelle suikers in, die de bloedsuiker enorm beïnvloeden. Water kan altijd, evenals thee of koffie zonder suiker. Light dranken, veel mensen kiezen graag voor light dranken, omdat meenemen ze dan geen suiker binnenkrijgen. Maar let op: niet alle light dranken zijn helemaal suikervrij. Soms bevatten ze alleen mínder suiker. Of ze zijn gezoet met zoetmiddelen waar wel koolhydraten in zitten. Daardoor verhogen ze toch de bloedsuiker. Kijk dus altijd even op de verpakking.

Wat mag je eten met diabetes?


Gelukkig hoeft u het niet allemaal alleen uit te zoeken! Advies van een diëtist is heel verhelderend. Hij of zij kan u helpen lekker te blijven eten. De diëtist kan uw totale voeding beoordelen, kijken of alle vitamines en mineralen erin zitten en suggesties geven voor tussendoortjes met koolhydraten die binnen het dieet passen. Er zijn eettabellen waarin u kunt opzoeken hoeveel calorieën, vet en koolhydraten allerlei producten bevatten. Daarmee kunt u makkelijker kiezen. Een wijziging in uw medicatie (in soort of dosering) kan vragen om aanpassing van uw voeding en leefstijl. Bijvoorbeeld om te voorkomen dat u ineens meer tussendoor gaat eten of uw gewicht gaat veranderen. Ontvangen van " p?

In het reguleren van uw glucosewaarden heeft u dus zelf een belangrijk aandeel! Wat betekent het voor mensen met diabetes dan wel? Eet gevarieerd en verantwoord. Daardoor krijgt u alle voedingstoffen binnen die u nodig heeft. Dit zit veel in volvette melkproducten en kaas, vet vlees, fastfood, snacks en (suikervrije) koekjes en gebak. Dat verkleint het risico op hart- en vaatziekten. Deze vetten zitten in plantaardige olie, dieetmargarine, dieethalvarine succes en noten.

Voor mensen met diabetes zijn bepaalde vitaminen en mineralen extra belangrijk: vitamine B12; dit zit in zuivel, vlees(waren) vis en ei; het mineraal magnesium; dit zit in brood, graanproducten, groene groenten, melk en melkproducten, noten en vlees; het sporenelement chroom; dit zit in volkoren graanproducten. Drink voldoende, minstens 1 liter per dag. Denk aan koffie en thee zonder suiker, water, sap, magere of halfvolle zuivel, light frisdrank. Bij het diabetes Fonds kunt u een brochure met voedingsrichtlijnen aanvragen. Begeleiding Een goed appelazijn voedingspatroon vinden als u diabetes heeft, is niet makkelijk. U doet immers niet elke dag dezelfde dingen en u eet ook niet iedere dag hetzelfde. In sommige situaties maakt u andere keuzes, zoals op verjaardagen, vakantie en bij ziekte.

10 Tips Om, diabetes

Als u gezond en gevarieerd eet, krijgt u alle voedingsstoffen in voldoende mate binnen. Dit zijn: brandstoffen: voedingsstoffen die ons energie leveren. Dit zijn bijbel koolhydraten en vetten. Bouwstoffen: stoffen die zorgen voor de opbouw en het onderhoud van de lichaamscellen, het skelet en het gebit. Dit zijn eiwitten, water en mineralen. Beschermende stoffen: stoffen die onze weerstand tegen ziektes verstevigen. Dit zijn de vitamines. Aandachtspunten voor mensen met diabetes, in de voeding van mensen met diabetes zijn de volgende aandachtspunten belangrijk: leefstijl - eten en drinken gezond eten en drinken is een belangrijk instrument in de strijd tegen te hoge bloedglucosewaarden. Eten heeft namelijk direct invloed op uw bloedglucose.

13 Tips voor gezonde

Eet meer onverzadigde vetten. Eet veel groente en fruit, tenminste 200 gram groente en twee stuks fruit per dag. Beperk aankoop het gebruik van zout. Nederlandse producten bevatten vaak al veel zout. En teveel zout heeft een schadelijk effect op uw nierfunctie en uw bloeddruk. Eet niet te veel, om over gewicht te voorkomen. Drink voldoende water (minstens 1,5 liter per dag).

En ook niet dat u geen suiker meer mag. Op vindt u de meest recente richtlijn (2010) voor de voeding van mensen met diabetes. De richtlijn lijkt veel op de gezonde voeding die iedereen zou moeten gebruiken. De richtlijn geldt niet voor bijzondere situaties. Als u bijvoorbeeld zwanger bent of meer zou willen bewegen of sporten, vraagt dit teatox om een aanpassing van dieet of medicijnen. Overleg dit altijd met uw diëtist, arts of diabetesverpleegkundige. Zo eet u gezond: Eet gevarieerd. Let op de hoeveelheid en soort koolhydraten ( suikers en zetmeel). Beperk het gebruik van verzadigd vet.

Diabetes en sport Sport

Uit diabeteswiki, ga naar: navigatie, zoeken, voeding, voeding is een heel belangrijk onderdeel van de diabetesbehandeling. Eten heeft direct invloed op uw bloedglucose. Daarom kunt u met behulp van voeding de bloedglucose voor een groot deel regelen en kunt u acute klachten bij te hoge en te lage bloedglucosewaarden beperken. In het reguleren van uw glucosewaarden heeft u dus zelf een belangrijk aandeel. U verkleint er meteen de kans op (latere) klachten en complicaties mee. Eten heeft ook invloed op uw gewicht, uw bloeddruk en het vetgehalte in het bloed. Door gezond te eten kunt u hart- en vaatziekten tegengaan of vertragen. Wat is gezond eten? Gezond eten betekent niet dat u een streng dieet moet volgen.

Diabetes eten en drinken
Rated 4/5 based on 873 reviews