Het is helemaal niet zo gek om af een toe eens in het toilet te kijken om te zien hoe je ontlasting eruit ziet. De vorm en kleur van je ontlasting kunnen je namelijk veel vertellen over je gezondheid. Wat je ontlasting je vertelt over gele, harde, dunne en andere ontlasting 3 jaar ago gezondheid 8 Bij kinderen is poep een favoriet onderwerp, maar als volwassenen hebben we het er niet vaak meer over. Als de ontlasting de vorm heeft van een potlood, dus heel dun is, kan dit wijzen op een blokkade in de dikke darm. Ook als de ontlasting té zacht is, aan de binnenkant van de pot blijft plakken en dus lastig door te trekken is, dan wijst dit op het feit dat er té veel olie in de ontlasting zit, en dat je lichaam dus geen vetten (meer). Dunne ontlasting kan ook betekenen dat de vorm van de ontlasting dun. De stoelgang komt er dan uit in de vorm van een lange, dunne sliert ontlasting. Ontlasting wordt door velen als een onsmakelijk onderwerp beschouwd.

vaste ontlasting

De vraag is: wat is de oorzaak van schema de brijachtige stoelgang? Veel mensen hebben last van aanhoudende diarree, soms afwisselend met verstopping van de darmen. Oorzaak van dunne ontlasting # 2: obstructie van de darm. Darmpoliepen, darmpoliepen zijn uitstulpingen in de darmen. Ze kunnen soms groot worden, en zouden mogelijk de darmen deels kunnen blokkeren, waardoor slecht een dunne straal ontlasting er langs past. Darmpoliepen zijn geen kanker, maar de poliepen zijn wel extra vatbaar voor kanker. Vaak wordt het aangeraden om darmpoliepen te laten behandelen (verwijderen) om te voorkomen dat ze kanker ontwikkelen. Darmkanker, het uitsluiten van darmkanker is een van de belangrijkste redenen om dunne ontlasting aan een arts te communiceren. Uw arts kan helpen beslissen of de kans op darmkanker realistisch genoeg is om verder te kunnen onderzoeken. Darmkanker gaat vaak gepaard met andere symptomen, zoals bloed bij ontlasting, chronische diarree en gewichtsverlies. Ontstoken aambei, aambeien symptomen kunnen ook dunne ontlasting omvatten.

vaste ontlasting

Dit zegt je ontlasting over je gezondheid gezondheidsnet


Er zijn twee groepen oorzaken van dunne ontlasting. De eerste groep zijn de oorzaken van dunne, waterige ontlasting. De tweede groep zijn alle obstructies die de darm of anus gedeeltelijk kunnen blokkeren, waardoor slechts een dunne sliert ontlasting wordt uitgescheiden. Ontlasting kan zeer dunnetjes naar buiten komen wanneer het een zachte, brijachtige structuur heeft. De anus is een zeer sterke kringspier die met veel kracht de darm afsluit zodat er geen feces naar buiten lekt. De kringspier is zelfs in staat winden door te lever laten zonder dat ontlasting het lichaam verlaat. Indien de ontlasting een zachte brij is, hoeft de kringspier zich niet uit te rekken om horloge de stoelgang door te laten. Een dunne sliert zachte ontlasting kan worden uitgescheiden zonder de kringspier volkomen te ontspannen.

Hond diarree: waterdunne of dunne ontlasting bij de hond kan


Bij uitdrogingsverschijnselen kun je het beste een glucoseoplossing drinken om het vocht vast te houden. Als het extreem wordt, en gepaard gaat met slijm en bloed in de ontlasting, te weinig plassen, koorts en sufheid, maak dan direct een afspraak met je huisarts, want dan is er meer aan de hand dan alleen maar een virus of een bacterie. Bloed in de ontlasting Als de kleur van de ontlasting helderrood is, ligt de oorzaak in de meeste gevallen aan een wondje rond de anus of in de darmwand, of heb je aambeien. Over het algemeen kan dit geen kwaad. Maar als er klonten bloed of strepen bloed in de ontlasting zitten, heeft het bloed een langere weg afgelegd. De oorzaak hiervan kan liggen in het maag-darm kanaal waar dan waarschijnlijk een ontsteking. Als het bloed komt uit het gebied boven de maag, zal de ontlasting zwart kleuren. De zwarte kleur wordt veroorzaakt door het bloed, wat zwart kleurt onder invloed van de maagsappen.

Ook als de ontlasting té zacht is, aan de binnenkant van de pot blijft plakken en dus lastig door te trekken is, dan wijst dit op het feit dat er té veel olie in de ontlasting zit, en dat je lichaam dus geen vetten (meer). Een voorbeeld is alvleesklierontsteking. Eén van de symptomen hiervan is dat je lichaam hierdoor slechter vetten opneemt. De geur van je ontlasting de geur is natuurlijk nooit erg aangenaam, maar als de stank écht weerzinwekkend is, dan is er meer aan de hand. Het zijn in de meeste gevallen de parasieten en de bacteriën in de ontlasting die voor de stank zorgen. Maar die stank wordt indringender als er ook veel vet of eventueel bloed in de ontlasting zit. Ook kan de ontlasting een hele indringende geur krijgen door het innemen van bepaalde medicijnen, of als het voedsel veel te lang in de dikke darm is blijven hangen.

Wat te doen bij Waterige ontlasting Dit is natuurlijk beter bekend als diarree, en is de meest voorkomende afwijking in de ontlasting. Je raakt op zon moment meer ontlasting kwijt dan normaal, en de ontlasting is erg waterig. De oorzaak grijze is meestal een besmetting van een virus, een bacterie of een ander eencellig diertje wat tijdelijke schade aan je lichaam aan kan brengen. Diarree is in de meeste gevallen beslist niet ernstig, en gaat vaak na een dag of twee vanzelf weer over. Het is wel belangrijk om op te passen dat je niet te veel vocht verliest.

Dierenkliniek rijnoever - ziektebeelden

Zodra de kleur naar zwart of natriumbicarbonaat naar rood neigt, kan dit duiden op een probleem in het maag-darm kanaal zoals zweren of aambeien. Als de kleur écht helderrood is, kan dit betekenen dat je een bloeding hebt in je endeldarm of de dikke darm. Gele of witte ontlasting betekent dat er geen gal in het maag-darm systeem kan komen. . Dit kan duiden op kanker in de galblaas of alvleesklierkanker. Maar bij een extreem afwijkende kleur, moet je altijd eerst even denken wat je daarvoor gegeten hebt : rood kan ook betekenen dat je de maaltijd daarvoor lekkere rode bieten hebt gegeten. Ook bijvoorbeeld een kilo drop of een kilo bosbessen kan tijdelijk de kleur van je ontlasting veranderen. Dan is er dus helemaal niets om je zorgen over te maken. De vorm van je ontlasting, als de ontlasting de vorm heeft van een potlood, dus heel dun is, kan dit wijzen op een blokkade in de dikke darm.

vaste ontlasting

Informatie over het houden van vogels

Normale, en gezond ogende ontlasting is vrij zacht, maar heeft wel een duidelijke vorm. Over de hele lengte is de vorm en de kleur gelijk. De kleur is overigens gemiddeld bruin, niet te licht en niet te donker. De geur is natuurlijk wat minder prettig, maar deze mag beslist niet weerzinwekkend zijn. Iedereen kent zijn of haar eigen normale geur het beste. De kleur van kopen je ontlasting, de kleur van je ontlasting wordt bepaald door het gal wat in je lichaam gemaakt wordt. In principe is iedere tint bruin normaal, maar bij hele sterke afwijkingen is het toch verstandig om even verder te zoeken.

Voor hen was het een eer om hier deel van uit te kunnen maken. De koninklijke ontlasting werd niet doorgespoeld, maar direct daarna onderzocht door een klein legertje koninklijke artsen op eventuele afwijkingen in petersburg de gezondheid van de zonnekoning. En als we dan nog verder terug gaan in de tijd, zien we dat in de prehistorische tijd iedereen poepte zoals hij zat: op de hurken. Er waren natuurlijk geen comfortabele toiletpotten, dus werd de grote behoefte gewoon in de natuur gedaan, op je hurken. Dit is eigenlijk de beste manier om te poepen, want het belast je knieën veel minder en je dikke darm kan zich op deze manier prima strekken. In de tegenwoordige tijd heerst er een groot taboe rondom het doen van de grote boodschap. Naar het toilet gaan is nu een privéaangelegenheid en vindt plaats in een speciaal kamertje met een toiletpot en de deur op slot:. De algemene indruk van je ontlasting. Op het moment dat je ook daadwerkelijk achterom kijkt, kun je aan het uiterlijk van je ontlasting al in een heel vroeg stadium eventuele problemen met je gezondheid aan het licht brengen.

10 Tips tegen wallen en donkere kringen onder je ogen - puur

Het moet even gebeuren, en meestal denk je er niet eens bij na: naar het toilet gaan voor een afvallen grote boodschap. In de meeste gevallen spoel je direct door, je wast je handen en gaat gewoon weer door met je werkzaamheden. Maar is verstandig om zo nu en dan eens achterom te kijken. Omdat je ontlasting heel veel zegt over je gezondheid. Je kunt het beschouwen als een barometer van je welzijn. Hoe je dit kunt herkennen, lees je verderop! Poepen in vroegere tijden, tegenwoordig poep je lekker rustig alleen, de deur op slot en eventueel een krantje om de tijd te doden. Maar vroeger was dat wel anders: neem bijvoorbeeld Koning Lodewijk iv, de zonnekoning van Frankrijk. Hij deed zijn grote boodschap altijd in het midden van de vergaderzaal, vergezeld door familie, vrienden en collega.

Vaste ontlasting
Rated 4/5 based on 866 reviews