Uw kat kan uit nieuwsgierigheid een hapje willen proeven. Plantensap in gekneusde stengels is irriterend en vaak giftig. Bollen, wortels en wortelstokken behoren tot de meest giftige delen van veel planten. Raadpleeg direct een dierenarts als uw kat plotseling onwel wordt, veelvuldig braakt, ernstige diarree heeft of ernstige irritatie van de huid en slijmvliezen rond mond en keel vertoont (rood, gezwollen, blaarvorming of rauwe huid). Een kat die lusteloos is en én dag of langer weinig of niet eet, kan ook het slachtoffer zijn van een vergiftiging en heeft hulp nodig. Als uw kat iets heeft gegeten dat mogelijk giftig is, probeer dan niet om hem te laten braken.

dracaena giftig voor katten gevaarlijke planten te verwijderen en kijk eens bij de buren om te weten of daar veel giftige planten staan. Schrijf de (Latijnse) namen van die planten eventueel op; dit lijstje kan van pas komen, mocht uw kat vergiftigingsverschijnselen vertonen. Kies bij de aankoop van nieuwe planten soorten uit die veilig zijn voor uw kat. Laat bij het tuinieren nooit snoeiafval of uitgegraven planten liggen op plekken waar uw huisdier bij kan.

Toch kan een vrij loslopende kat per ongeluk giftige boomnaalden of zaden binnenkrijgen, als deze bijvoorbeeld in metabolisme zijn vacht zijn blijven hangen. Bij het wassen kan de kat deze naalden of zaden dan opeten. Elke plant, zelfs (katten)gras, heeft in het maagdarmstelsel van uw kat een irriterende werking waardoor het dier kan gaan braken. Toch zal uw kat als hij de kans krijgt graag aan gras blijven knabbelen. Als er geen gras is, wendt hij zich tot andere, minder geschikte planten. Hij zoekt bij voorkeur malse stelen en blaadjes uit en maakt geen uitzondering voor giftige planten. Vooral de dieffenbachia is levensgevaarlijk voor uw kat. Verwijder alle mogelijk gevaarlijke kamerplanten in huis om elk onnodig risico te voorkomen. Vooral kittens en katten die niet buiten komen, lopen extra gevaar. Hieronder vindt u een lijst van kamerplanten die ongeschikt zijn voor uw kat. Buiten is het lastiger om uw kat te beschermen voor gevaarlijke planten.

dracaena giftig voor katten

Voor katten giftige planten, katten


We leven omringd door planten. In de vrije natuur, in onze tuinen, in onze huizen: mensen houden van bloemen en planten. We moeten echter niet vergeten dat een klein deel van die planten mogelijk schadelijk is voor onze gezondheid en die van onze huisdieren en dus ook voor de kat. De meeste snel katten zijn kieskeurige eters en voorzichtig met wat ze eten, daarom komt vergiftiging bij katten zelden voor. Kittens en jonge, onderzoekende katten lopen over het algemeen meer gevaar, zeker zwemmen als deze katten niet buiten komen. Een (jonge) kat gaat vaak uit verveling aan planten knabbelen. Haal daarom alle giftige planten weg bij een kat die opgesloten zit in een ren of binnenshuis. Een kat die buiten komt, heeft meestal wel wat beters te doen dan aan plantjes te knabbelen.

Deze hippe kamerplanten zijn giftig voor je huisdier - het nieuwsblad


#yes #fannetiek #itsawrap #fitgirlsnl #amsterdam #workoutcomplete read more Advertisement Media removed Gister helaas de gym geskipt omdat ik om 6 uur al in slaap viel Vandaag neem ik maar gelijk mijn pre workout in, zodat het niet nogmaals gebeurt! #homemade #glutenfree #glutenvrij #pasta #saus hier hou ik van! "Mag ik u, pijpen alstubleift." jammerde het meisje. " bbc drama - autumn Trailer the Stage Online (The Stage newspaper). "Kom, ik wil er in knijpen." "Ja maar." "Hier komen, trutje. "Eet slaaf!" zei meesteres ro streng. "Kom hier sprak ze tot mij.

dracaena giftig voor katten

" de man lachte gemeen." en oww. 'rené is iemand die overal intensief over nadenkt. "Lektionen der liebe - kommissar Wallander - ard". "Had ik maar zo'n broer zei. "National poetry month At The rumpus - the t".

" take a cold, hard look the Independent, independent News koolhydraatarm and Media. #vegetarianweek #glutenfree #glutenfreelife #glutenfreediet #glutenfreerecipes #instagood #dairyfree #grainfree #healthyfood #pregym #postgym #carbloading #healthycarbs #workout #keepingfit #eatrealfood #goodprotein #happycoeliac #homemade #coeliacuk #coeliacdisease #coeliacawarenessweek #yummytummy #heartyfood Stourbridge Share 0 11 Get free and delicious paleo recipes by clicking on my bio link! " Secret deal secures bbc cash until 2033 the sunday times, times Newspapers. #diet #dietplan #dietmeal #dietrecipes #fastdiet #fitness #fitguys #fitgurls #workouts #gym #womenhealth #menhealth #bodyslim #bodyslimherbal #breckfast #morningsnack #lunch #dinner #dessert #sandwich #healthyfood #soup #fruit #fruitsalad #cake #healthycake #healthycarbs #healthycooking abc gym Share 0 23 How to make your salad more filling, nutritious, chinees and tasty:. " Creative review—Wallander broadcastnow, emap Media. 'de vastgoedmarkt is hier een.

10 soorten voedsel die giftig zijn voor de hond - alletop10lijstjes

Voor paarden giftig ) Hemerocallis (daglelie) ( voor katten giftig ) hyoscyamus niger (bilzekruid) Juniperus (jeneverbes) Laburnum. Zo spaar je de kluit die niet tegen een voetbad kan, maar creëer je toch een iets vochtigere omgeving voor, beaucarnea. Specialisté na dovoz i vývoz mrazuvzdorných rostlin pro volnou výsadbu. #diet #dietplan #dietmeal #dietrecipes #fastdiet #fitness #fitguys #fitgurls #workouts #gym #womenhealth #menhealth #bodyslim #bodyslimherbal #breckfast #morningsnack #lunch #dinner #dessert #sandwich #healthyfood #soup #fruit #fruitsalad #cake #healthycake #healthycarbs #healthycooking abc gym Share 0 6 Follow @fitondiet. #interiordesign #industrialdesign #vegandesign Speciaal voor de Internationale week van de coeliakie hebben we sinds vandaag een heerlijke flan bresilienne in ons gamma! "Ik geil wel op dat kale spleetje van je" zei hij "ik denk dat wij het wel fijn zullen hebben, ik ga nu gerard maar halen, denk eraan dat hij alles nog moet leren". "Je bent een mooi blond meisje zei babette.

dracaena giftig voor katten

Purina one voor katten - 687 photos - pet supplies

Zorg wel dat de bladeren vrij kunnen hangen, want als ze contact maken met een muur, kast of gordijn, kunnen ze bruin kopen worden. Dat gebeurt ook bij te lage luchtvochtigheid.

Zo is de plant deels zelfvoorzienend, wat beaucarnea een zeer geschikte plant voor beginnende groene vingers maakt. Symboliek, beaucarnea staat symbool voor kracht en onverstoorbaarheid. De naam is een samentrekking van beau (mooi) en carneia, een mythologisch Grieks oogstfestival dat onder andere namen in heel Europa werd gevierd. Het slaat op de oerkracht van de plant, die zich vrijwel altijd weet te herstellen. De nederlandse benaming olifantspoot heeft hij te danken aan de brede wortelknol, die hier wel iets van weg heeft. Herkomst, hoewel beaucarnea vaak voor een palm wordt aangezien, komt de plant uit de aspergefamilie. Beaucarnea is inheems in het zuiden van de verenigde Staten en zuid-Amerika. Hier groeit de plant makkelijk uit tot een boom van wel acht meter hoog en een meter doorsnee, met gezonde levenslust: in Mexico staan beaucarneas die al 350 jaar oud zijn. Binnenhuis wordt beaucarnea minder groot, al kun je er wel een mooie kamerboom aan krijgen.

Dracaena, marginata - pflege, vermehren, Schneiden und Tipps bei

Prachtig om te zien, makkelijk in de havermout verzorging en ook nog eens ijzersterk. Beaucarnea vraagt weinig, maar geeft des te meer. Kleuren en vormen, eigenlijk lijkt beaucarnea in niets op een woonplant, maar is het eerder een boompje. Uit een zware knol groeit een stoere stam die wordt bekroond met een vrolijke krullenbol aan lange lintvormige bladeren die uit een rozet groeien. Officieel is het een bloeiende plant, maar binnen gaat beaucarnea zelden in bloei en als het al gebeurt zijn de bloemetjes heel onopvallend. De kamerboom staat ook bekend als olifantspoot en valt niet alleen op door zijn aparte silhouet, maar ook door zijn onverstoorbaarheid. Hij groeit langzaam, maar gestaag en kan tegen een stootje. Een keertje vergeten water te geven is niet erg. In de knol en stronk slaat de plant water op, om in drogere periodes te kunnen overleven.

Dracaena giftig voor katten
Rated 4/5 based on 718 reviews