Bij de gewone galblaasoperatie worden de galstenen en de galblaas weggenomen via een snede in de buik. Ook wel gewone Open Cholecystectomie genoemd. Het verwijderen van de galblaas gebeurt omdat er een grote kans bestaat dat er zich in een achtergebleven galblaas opnieuw stenen vormen. Een van de belangrijkste moderne ontwikkelingen in de ziekenhuis-geneeskunde is de methode om de galblaas te verwijderen met behulp van een kijkbuis via de buikwand: Laparoscopische Cholecystectomie: klik hier voor een-filmpje met duidelijke uitleg (geen bloederige plaatjes). Wat houdt een kijkoperatie in? Net als bij een gewone galblaasoperatie wordt de galblaas bij een kijkoperatie weggehaald.

via een kijkoperatie. Galblaasstenen kunnen op verschillende manieren worden verwijderd.

Foto toont een schematische weergave van de situering van de galblaas tov de lever, de 12-vingerige darm (duodenum maag en slokdarm. Aandoeningen van de galblaas, galstenen, storingen of belemmeringen in de galafvoer kunnen leiden tot de vorming van lstenen worden vaker bij vrouwen dan bij mannen aangetroffen. Naarmate de leeftijd stijgt komen ze meer voor. Er bestaan geen methoden om galstenen te voorkomen. De aanwezige galstenen kunnen de binnenwand van de galblaas beschadigen. Hierdoor kan een galblaasontsteking ontstaan. Acute galblaasontsteking treedt plotseling. Dit kan op elke leeftijd voorkomen. De ontsteking wordt vaak veroorzaakt door een steen die de afvoergang blokkeert. Bij een acute ontsteking van de galblaas is in principe direct een operatie nodig.

Galblaasoperatie ( cholecystectomie )


Chirurgische behandeling: Galblaasverwijdering via kijkoperatie voor galsteenlijden. Inleiding, gal is goudgeel gekleurde vloeistof die door de levercellen wordt gemaakt. De functie van de gal is het verteren/oplossen van vetten waardoor deze door de darm kunnen snel worden opgenomen. De galproductie in de lever gaat voortdurend door. De galwegen beginnen in de lever en zorgen voor het vervoer van de gal via een grote gemeenschappelijke afvoerende galweg (choledochus) naar de twaalfvingerige darm (duodenum).De galblaas is een tijdelijke opslagplaats voor de gal. In de galblaas wordt aan de gal water onttrokken. De gal dikt daardoor.

Cholecystectomie (conventioneel en laparoscopisch) - med-Info


#ohyeah quizmaster / 21:58:36 Fri ee, althans niet volgens wikipedia. 't Is echt een boek, heus waar!) feija / 10:56:44 tue volgens mij is het ook nog eens kasteN. #brilletje Annelies / 22:47:43 Sun jammer kees / 22:46:55 Sun Oh nee, toch niet. 'ik ben aan het vissen zegt de man. "Ik maak voor jou een reeks aanwijzingen en blijf dag na dag bij.". " Wij boeren staat vroeg op en 8 uur isal bekant middag. #plausiblebackstory kees / 00:24:05 Wed e kamferboom schijnt het ook goed te doen na een atoombom. 'Als je aan zijn rechterpoot trekt, zegt hij het onzevader op vertelt ze, 'en als je aan zijn linkerpoot trekt, dan zingt hij psalm.' 'dat is geweldig moet de geestelijke erkennen, 'maar wat doet hij als je aan allebei zijn pootjes trekt?' 'dan sodemieter.

cholecystectomie laparoscopisch

#9 Drink Floor haar sapjes Floor is hier helemaal gek van. "Dat klopt zegt het konijn, "maar wie ben jij dan?" "doe jij ook maar voelen zegt de slang. "Nou" zegt de papegaai " 't is een beetje gênant maar oké, ik wikkel mijn kleine papegaaienpiemel om de stok, als een soort haakje, zeg maar. "In de zuidwesthoek van het Museumplein was plaats gemaakt voor een belangrijk onderdeel van de koloniale tentoonstelling: de expositie van de 'surinaamsche Inboorlingen'. "Dat weet ik niet zegt de vrouw, "hij had een bivakmuts op!" Klik hier om een reactie te geven Kip Een Amerikaan rijd met een grote Amerikaanse wagenover een klein hollands plattelands - weggetje.

#Sien feija @ A'dam / 20:37:28 Fri :p feija @ A'dam / 20:37:22 Fri tijger laurens / 20:30:42 Fri t was de joker. 'ja zegt de man, 'een tient of vijf, zes. #allevijfgoud allevijfgoed Emily / 01:16:18 Sun. #puregok quizmaster / 23:34:21 Sun welke artiesten debuteerde met het album 'music of the foliumzuur sun'? #daargaandiemierenweer Emma / 23:02:31 tue ls je al zoveel weet, spel het dan wel goed zeg, salomon. #wetopenbaarheidbestuur Emma / 21:30:04 tue (balkondeur is no joke) Emma / 21:29:46 tue oooooon, hendrik is geloof ik in mijn kamer :s mijn balkondeur vloog net uit het niets open.

Galblaasverwijdering bij galstenen: cholecystectomy


#booya tdM / 15:19:01 Sun Fleur Agema en Lindaart is goed. 'de' nederlander bestaat niet. 's heeren Slaaf, het dramatische leven van Jacobus Capitein 1742 Jacobus joannes Eliza capitein de eerste zwarte dominee van Elmina Als 8-jarige jongen van zijn ouders weggeroofd, als slaaf verkocht via elmina aan een zeeuwse zeekapitein, cadeau gegeven aan een koopman van de wic aan. 'mijn vader' zegt de krokodil, 'heeft een hele grote bek, mijn moeder heeft een grote bek en ik heb ook een hele grote bek, dus ik denk dat we dit jaar naar duitsland gaan. "Ik ben een koe en ik geef melk." tevreden met het antwoord gaat de zebra verder. #wbdqn arjan / 11:43:18 Mon en Chris / 11:34:56 Mon eeft iedereen overigens onze lieve ianthe gefeliciteerd gisteren?

"Ik heb net op mijn tong gebeten." Klik hier om een reactie te geven hoe een kat een pilletje geven neem de kat in de knik van je linkerarm, alsof je een baby vasthoudt. ' klik hier om een reactie te geven Worteltaart Op een dag komt een konijntje bij de bakker en vraagt vervolgens aan de bakker heeft u worteltaart?" waarop de bakker antwoordt nee dat heb ik niet, sorry." Een dag later gaat het konijntje weer naar. "Haha lacht de man, "het lijkt wel of die papegaai begrijpt wat ik zeg en zelfs antwoord geeft!" "ik versta en begrijp alles wat je zegt. #gokje daan / 12:22:19 Mon ugustus quizmaster / 12:19:22 Mon tijd voor de eerste vraag van vandaag: "wie was de keizer van het Romeinse rijk ten tijde van de kruisiging van jezus Christus?" Succes! #11 de helft van je bord moet groen zijn hoe ziet jou bord eruit wanneer je ervoor zit en al watertandend je mes en vork in het eten wil prikken? "Dat is leuk zegt de man, "is dat eendje te koop?" "Voor honderd gulden mag je hem hebben." de man koopt het eendje en neemt hem mee naar huis. "Nou" zegt de bartender, "zie je die deur achter in de zaak?

Galblaas operatie chirurg en Operatie

#wbdqn wijcher / 09:08:34 tue begin je dan te zingen en kaneel te fluiten en te misselijkheid, obstipatie, draaiduizeligheid (vertigo overmatig zweten en sufheid (sedatie) komen vaak voor. "Gelukkig zitten we binnen." Klik hier om een reactie te geven Blindegeleidehond Er was eens een man met een labrador, en een man met een chiwawa. "Exercise will not get rid of cellulite, because aging will happen no matter what, but it can reduce its appearance says Sandy liang,. "En ik heb hem net begraven". #Friestion What kind of pets did joey and Chandler have? #2 Word geen gezondheidsextremist, het is belangrijk om een gebalanceerd dieet te hebben. 'aan de top van het bedrijfsleven komt narcisme vaker voor'. "Ik heb de hoepel vandaag ontvangen.

cholecystectomie laparoscopisch

Acupuncturist Doriët Lambert te nijmegen

"Ik liep door de porseleinenwinkel" Klik hier om een reactie te geven Vis berekenen met joint Komt een vis een junk tegen, zegt die vis tegen die junk: "hey geef mij eens een joint?" "hoezo? "Dat is een enormgroot gat voor jou goudvis, vindt je niet"? "Iedereen ken natuurlijk lieve carly uit de serie i-carly, met haar fantastische vrienden Sam en Freddie. "Dat kutkonijn laat me elke keer door het bos rennen als ie weer een paar pillen heeft geslikt!" Klik hier om een reactie te geven bakstenen Een oud vrouwtje komt bij de dokter, en vraagt: "Kunt u mijn kater castreren?" "ja, dat lukt wel zegt. 's Morgens melk, 's middags melk en 's avonds melk." Dan zegt de tweede kat: "ik, ik ga werken bij Whiskas. 'voor een tien wil ik het wel vertellen zegt de man. 'nou' zegt het vogeltje, 'mijn vader kan heel erg goed vliegen, m'n moeder ook en ikzelf kan ook al aardig vliegen, ik denk dat we een vliegvakantie gaan houden.' het rendier denkt dat ze een wandelvakantie gaan hoeden.

#6 Gebruik het 'subway' trucje voor gezond eten ik denk dat als je deze blog leest dat je van lekker eten houdt. "It has to do with hormones and the way male connective tissue is created versus women's explains. #16 de vloeistof waar je niet zonder kan gezond eten gaat hand in hand met gezond drinken. #puregok kees / 23:39:47 Sun Om maar eens een antieke term te bezigen: c-klasse, verzamelt u! "E.e.en oma, is die. #Sien Salomonster / 13:42:14 Fri *moet even ergens wat geld vandaan schrapen maar is het voor de rest eens met mijn (schijnbare) alter ego salom0n* joeri / 13:41:39 Fri ik vind het toch wel handig als er een officieel niet moment is ;-) joeri / 13:40:27. "If a person's weight is above their recommended bmi, and is 'overweight then weight loss may be beneficial to reducing cellulite explains. "Dat is niet waar!" is het antwoord van de man. #12 Wordt een goed geoliede machine ik betrek het liefst geen religie in mijn blogs.

11 Tips voor Snel Afvallen Zonder Sporten Gratis dieet

#zpannend quizmaster / 14:43:57 tue e eerste quizvraag van vandaag komt eraan! "Ik weet niet of ik je dit wel moet vertellen zegt de papegaai "maar het gaat om je vrouw en de postbode." "Wat!?" zegt de man. "Awel meneer, heeft onze hond misschien iets van u aan? "Geen idee zegt de papgaai, "ik kreeg een stijve en donderde van mijn stok af Klik hier om een reactie te geven de ooievaar Jantje vraagt aan vader: "Pap, waar kom cellulite ik vandaan?" Vader antwoordt: "Van de ooievaar Jantje". 'zo' is ook een relatief begrip. "First, the different sites are marked for treatment. 'wat een ijzersterke voorstelling waarin elk woord telt! "Niemand wil me omdat ik geen pootjes heb. #batman Chris / 22:25:42 Thu ja wijcher, nu is het natuurlijk weer te laat.

Cholecystectomie laparoscopisch
Rated 4/5 based on 920 reviews