Op naar het vlees. Op de kaart ontbrak helaas eend, maar de bulgogi en ssamgeopsal (spek) was uitstekend. Het grillen gaat door middel van een gasstel op tafel, in plaats van geïntegreerde grilplaten in de tafel. De ventilatie in het restaurant was duidelijk niet opgewassen tegen de bakgeuren. Als dessert wilde we hoddeok (gevuld pannenkoekje) maar helaas was die niet te bestellen. Dus besloten we met een zwart sesam ijsbolletje. Het personeel is vriendelijk en helpt je met het grillen van het vlees, koreaans eten is voor hen blijkbaar nog even nieuw want het woord Banchan was niet bekend en met noemde de kimbab voor het gemak sushi. Fijn om een nieuw Koreaans restaurant te zien in Rotterdam, hopelijk houden ze de kwaliteit vast en zetten ze hier en daar nog het puntje op.

vegetarisch buffet recepten viscake. De bibimbap had een lekkere smaak van sesamolie en was goed bereid, de beef japchae had helaas 0 rundvlees erin. De ddukbokkie (rijstcakes in pikante saus) had helaas een bijsmaak die richting tomaat gaat.

Er is erg bezuinigd op grondstoffen en ingredienten en dit is duidelijk terug te proeven. Wat ons betreft echt een hele dikke onvoldoende als het gaat om Koreaanse smaken. Toevallig hebben we in het voorbijgaan dit nieuwe koreaanse restaurant gespot, waar voorheen Nagoya zat. De website / (met menukaart!) was al snel gevonden. Kimchi bar staat groot op de gevel met ernaast een bord met Korean bbq all you can eat. We herkende hun logo als het logo van Hansik de stichting ter promotie van de koreaanse keuken wereldwijd. Het gaat hier dus om eten wat je wilt voor een vaste prijs van 22,95 (ma-wo) of 24,95 (vr-zo en feestdagen). De inrichting tijdens ons bezoek was nog erg kaal, maar dat komt omdat ze nog maar net waren begonnen, aan tafel aangekomen troffen we de menukaart aan en het bekende formulier voor je bestelling. De kaart is erg uitgebreid, opvallend vonden wij de viscake symptomen aan een stokje en de hoddeok, deze hadden we bij andere ayce niet eerder gezien. We bestelden eerst soep en wat kleine hapjes zoals kimbab en wat extra banchan. De soep was lekker, maar de rundvleessoep miste wat diepte qua rundvleessmaak.

vegetarisch buffet recepten

10 lekkerste gerechten van pakistan hawale


Kimchi bar, bezoek van eind augustus 2014, beste lezers, hierbij een kleine update van Kimchi bar in Rotterdam. Een tweede bezoek aan de dit restaurant was voor ons belangrijk omdat we erg wisselende berichten ontvingen over de smaak en kwaliteit. Uiteraard gaan maanden we alleen op ons eigen oordeel af, dus hierbij onze bevindingen van ons bezoek: Er is veel aan smaak gewijzigd. De echte koreaanse smaken waren ver te zoeken. De yukhoe knipserde van de kristalsuiker en wat heel erg zoet. Geen knoflook of sesamsmaak te proeven. Verder misten eigenlijk alle gerechten diepgang.

Feestelijk buffet, vegetarische kookstudio


Er staan dan allerlei lekkere hapjes klaar en wordt een speciale korting gegeven. Daarnaast is het ook nog eens gezellig en leuk om naar alle kerstspulletjes te kijken. Afgelopen woensdag was ik zelfs al uitgenodigd voor een etentje (waar ik heerlijk Zweeds heb kunnen dineren) en volgende week donderdag mag ik naar het volgende etentje/feestje waarna ik vrijdag mag genieten van een echt Zweeds Julbord (kerstmaaltijd in een restaurant). Het lijkt erop dat de kerstfestiviteiten echt al op gang gekomen zijn. Daarnaast zijn er natuurlijk al heel wat kerstmarkten geweest en inmiddels zijn de meestel winkelramen in Hagfors al afgedekt vanwege de speciale koopzondag die er aan zit te komen. Op deze dag (altijd op 1e advent) versieren de winkeliers hun winkel zo mooi mogelijk en is er van alles te doen in het centrum. Op deze dag gaat het grootste deel van de Zweden hun huis kerstklaar maken.

vegetarisch buffet recepten

Het gebouw (wat op zichzelf al een prachtige bezienswaardigheid is) was gezellig en sfeervol aangekleed en het kerstgevoel was duidelijk aanwezig. Verspreid door het huis stonden verschillende handwerkers en kunstenaars met hele mooie producten. Er kon kaas geproefd en gekocht worden van lakene ostgård en zo was er ook honing en verse eieren. Er werden gedroogde kruiden uitgedeeld, de klaar toekomst kon voorspeld worden, er was een bekende houtbewerker, er was prachtig keramiek te koop, wol van de wolwinkel in Rådå, handgemaakte quilts, beelden door Henny gemaakt en schilderijen van verschillende kunstenaars. . In de eetzaal kon genoten worden van het prachtige uitzicht (over Rådasjön) en een kop thee of koffie met wat lekkers er bij. Ook was de kerstman aanwezig en kon men een ritje maken met paard en wagen.

Buiten, in Hennys atelier, waren allerlei leuke interieurspulletjes te koop en daar naast werden oliebollen gebakken (of gewoon hotdogs voor wie de gok niet aandurfde om iets onbekends te proeven). Wat mij betreft mag deze wintermarkt volgend jaar gewoon herhaald worden. Tot nu toe was het de sfeervolste markt die ik bezocht heb en het kerstgevoel begint eindelijk een beetje te komen. Posted in Alledaagse dingen tagged kerst, wintermarkt 2 Replies Posted on november 29, 2013 by maaike reply In Nederland is Sinterklaas nog niet eens vertrokken, maar hier in Zweden is iedereen al in de kerstsfeer aan het komen. Hoewel de kerstperiode hier pas vanaf zondag echt van start zal gaan, was ik afgelopen donderdag al uitgenodigd bij een ladies-kerst-night. Dat is hier nogal hip om de dames naar winkels te lokken.

Buffetten kookrecepten met een verhaal


Zo kreeg ik van een van mijn vriendinnen een zingende kerstkaart dreaming of a white christmas met daarin een schattig kerstengeltje en door haar zelf gemaakte kerstboom-oorbellen. Van mijn moeder kreeg ik een heel pakket met Hollandse kerstkransjes en chocolaatjes, een prachtige zelfgehaakte deken, twee leuke jurkjes en nog meer spulletjes. Op zulke momenten is het net of die lieve mensen allemaal even bij me zijn en ik een knuffel op afstand krijg. En dat maakt mijn kerst dan net eventjes nog wat leuker en warmer en gezelliger dan die al was! 3, wie weet vieren we volgend jaar onze kerst samen. Posted in, alledaagse dingen, tagged kerst, leave a reply, posted on, december 23, 2013 by maaike reply het duurde even, maar eindelijk is ook hier het ouderwetse kerstgevoel.

Afgelopen weekend heeft Wico een mooie kerstboom uitgezocht en nam hij als bonus ook nog een lief kleintje mee. Beiden staan nu mooi te zijn in ons huis en onder het genot van kerstmuziek hebben we gelijk het hele huis kerst-klaar gemaakt. En volgens mij vond de kerstman dat ook want er lagen plotseling twee kadootjes onder de boom! Posted in Alledaagse dingen tagged kerst leave a reply posted on December 17, 2013 by maaike 2 Afgelopen zondag ben ik een kijkje gaan nemen bij een wintermarkt in Uddeholm. De wintermarkt vond plaats in een prachtige herrgård die  Sjögränds herrgård genoemd wordt en welke eigendom is van kunstenares Henny en haar man. Henny heeft met vriendinnen de wintermarkt georganiseerd en stond afgelopen week op de voorpagina van veckobladet het nieuwskrantje van Gemeente hagfors. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt! Eenmaal binnen was gelijk te zien dat de organisatie heel goed zn best had gedaan.

Koude voorgerechten, vegetarisch, kookrecepten met een

Dit jaar duurt onze kerst niet 2 dagen, maar toch minimaal een week. Posted in, alledaagse dingen, tagged kerst, leave a reply, posted on, december 26, 2013 by maaike, reply, zo tijdens de kerstdagen moet ik toegeven dat ik af en toe wel eens even verlang naar een gezellig diner met familie of vriendinnen. Dan stel ik me voor dat ik met eenvoudigweg het klappen in mijn handen (zoiets afvallen als de dochter van titatovenaar) even in Nederland kan zijn en mijn vriendinnen gedag kan zeggen. Even een avondje met ze giegelen, gezellig samen dineren, wat drinken en gek doen. Of dat ik een avondje gezellig met de familie samen kan gourmetten, met mijn moedertje kan kletsen, bij kan praten met mijn broer en zussen en nichtje en vooral wat kadootjes rusland aan ze kan uitdelen! Het zou fijn zijn als ik dit met een enkele klap in mijn handen zou kunnen doen. Gelukkig zijn mijn vriendinnen en moedertje zo lief om af en toe een stukje gezelligheid naar me op te sturen.

vegetarisch buffet recepten

Vegetarisch, vegetarian bavarian Grill

Eerste kerstdag hebben we heerlijk hollands gegourmet met. Zij namen allerlei gourmetgerechten mee met. Een heerlijke knoflook-kruidensaus moet en gemarineerd vlees. Zelf had ik een gerookte zalm besteld uit Gustavfors, stokbrood afgebakken en allerlei kaasjes en smeersels staan. Ook maakte ik een monchou-kersentaart speciaal voor een jarige en als nagerecht maakte ik chocoladetruffel/mousse welke goed in de smaak viel. Tweede kerstdag hebben we samen doorgebracht onder het genot van een gezellig kerstmuziekje op de achtergrond, een knetterend haardvuur, een kerstontbijtje terwijl de zon onder ging en vooral lekker doen waar we zelf zin in hadden. Bijvoorbeeld het maken van een wandplaat voor de verjaardag van een vriendin van. Ja, gelukkig bestaat deze kerst voornamelijk uit rust en weinig stress! Komende vrijdag zullen we nog met een vriend gaan dineren in Karlstad en de dag er na zijn we uitgenodigd bij mijn duitse vrienden voor een kerstdiner.

Dan bedenk ik het liefst welke uitbundige nagerechten ik graag nog eens zou willen maken of welk hapje ik voor welke gelegenheid wil opdienen. In dit geval heb ik het dit jaar niet al te moeilijk gehad. Want zoals ik eerder al vertelde duurde het erg lang voordat ik zin kreeg in de kerst. Dat betekend dat ik ook niet al te veel over lekkere gerechten heb nagedacht. Er zijn verschillende etentjes en fikas geweest de laatste dagen en ik heb verschillende lekkere gerechten gemaakt, maar groenten allemaal gerechten welke ik al eens eerder heb gemaakt. Zo genoten mijn klasgenootjes tijdens een fika van mijn chocolade-cheesecake (met hulp van Nigella) welke ik samen met mijn vriendin de keukengodin gemaakt heb. Daar mochten wij proeven van een snickertaart (wat de Zweden graag maken en bestaat uit gesmolten mars, pindakaas, cornflakes en chocola cake uit kosovo en arabische koeken. Op kerstavond aten we (met een aantal gasten) een hele kip uit de oven (Wicos specialiteit) met geroosterde groenten, aardappeltjes en kleine bijgerechtjes met als nagerecht een lemoncurd-kwarktaart.

Vegetarisch buffet, alma nahualli

Posted on, december 26, 2013 by maaike, reply, hoewel iedereen tijdens de kerstdagen het liefst wil genieten van familie, leuk gezelschap, liefde, warmte en vrede, is de kerst voor veel mensen meestal een stressvolle periode. Wat gaan we eten, wie gaat er komen, kerstkaarten schrijven, ben ik niemand vergeten?, oeps, een kaart van iemand die wij niets gestuurd hebben, etentjes hier en daar, kerstpakket, kadootjes kopen. Omdat wij hier in verweggistan wonen, gedeeltelijk nog niet geheel geintegreerd in de Zweedse samenleving, hoeven wij gelukkig niet mee te stressen. Terwijl alle Zweden in mijn omgeving van hot naar her renden om kerstkadootjes te verzamelen (het liefst op het laatste moment hoefde ik mij alleen maar bezig te houden met de boodschappen en het herstellen van mijn verwaarloosde huishouden. Dit laatste was overigens niet zonder stress, want waar ik de afgelopen maanden zeer weinig tijd in had gestoken, moest ik in minder dan weinig twee dagen tijd helemaal picobello in orde krijgen! Maar dit was gelukkig dan ook het enige wat mij maar een beetje stress (en vooral aan Wico een boel gemopper) heeft bezorgd. Het kerst-eten bereid ik (in gedachten) meestal al minimaal een maand van te voren voor omdat ik vaak niet kan wachten tot de kerst.

Vegetarisch buffet recepten
Rated 4/5 based on 624 reviews