Pijn aan de voet is een veelvoorkomende klacht. Pijn aan de voet kan je voelen aan de zijkant, onderkant of bovenkant van de voet en kan behoorlijk lastig zijn. Wanneer u pijn heeft in uw voorvoet, is dat in veel gevallen met praktische maatregelen te verhelpen. In deze folder leest u over de mogelijkheden van een behandeling. Pijn in of aan je teen kan allerlei oorzaken hebben. Als je je teen zojuist hebt gestoten, of als je een open wondje op je teen hebt, dan ligt de oorzaak voor de hand.

pijnlijke onderkant voet pijnlijk zijn, links nooit geen last, wel eens wat last van de grote teen.

Ik ga ook weer twijfelen of dit dan wel obesitas door. Pas belde ik de reumatoloog ivm medicatie en vroeg ook naar mijn voet. Ze zei dat het door ontstekingen komt. Ik vergat echter te vragen waarom het dan alleen links. Niet dat ik nou per sé mijn rechtervoet "mee wil laten doen". Het is wel heel vervelend, want ik doe heel veel lopend en doordat die voet zo'n pijn doet, ga ik nu wat scheef "hangen ik merk dit bv aan mijn rug.

pijnlijke onderkant voet

Vanuit het niets dikke pijnlijke voet


Veel herkenning op dit forum en ook veel handige tips! Vanochtend toen ik mijn bed uit kwam en weer eens strompelend op weg ging, vroeg ik mij af of het volgende ook herkenbaar is? Eigenlijk sinds het begin van de reuma heb ik heel veel last van mijn voet. Dit hindert mij meer dan de pijnlijke knokkels in mijn hand. Maar het gekke is dat ik alleen aan mijn linkervoet heel veel pijn heb. Het zit ook meer aan de onderkant van de voet. Ondanks speciale zooltjes van een podotherapeut is het echt nog heel rot lopen. Ook slank op blote voeten gaat het zeer moeizaam. Dat reuma vaak symmetrisch voorkomt, dus pijn links én rechts.

Pijn aan onderzijde voet?


Schoenen die te groot zijn kunnen net zo zeer pijn doen als te kleine schoenen. Grote schoenen geven je niet voldoende steun en je voeten kunnen erin bewegen, waardoor je blaren krijgt en met je tenen gaat knijpen. Schoenen die te klein zijn veroorzaken pijnlijke en verkrampte voeten. Gelukkig kun je je schoenen een beetje oprekken; het is ook mogelijk om je schoenen een beetje op te vullen om ze kleiner te maken. Onthou dat je bepaalde materialen makkelijker kunt oprekken dan andere. 2, leg een zooltje in de schoen als hij te groot. Dat geeft extra vulling en voorkomt dat je voet te veel kan bewegen in je schoen. 3, plak een hielkussentje in je schoen als je voet naar voren schuift omdat de schoen te groot.

pijnlijke onderkant voet

Als je hielen pijn doen, is de hiel van je schoen misschien te hard. Het kan metabolisme ook komen doordat je schoenen niet voldoende steun geven aan de voetboog. Probeer siliconen hieltjes of inlegzolen die steun geven aan de voetboog. Beide kun je op maat knippen zodat ze goed in je schoenen passen, en hebben een zelfklevende achterkant zodat ze niet kunnen verschuiven. 5, deze inlegzolen worden ook wel steunzooltjes genoemd; als je ze niet kunt vinden, zoek dan naar inlegzooltjes die wat dikker zijn in het midden - op de plek waar je voetboog komt. Als je een inlegzool in een krappe schoen legt, wordt je schoen misschien te klein.

Probeer dan een wat dunner inlegzooltje. 8, voorkom dat je met te tenen gaat knijpen door aan de schoenmaker te vragen of hij je hakken wat lager kan maken. Soms is de hoek tussen de hiel en de bal van de voet te groot, waardoor je naar voren schuift en met je tenen gaat knijpen. Als je je hakken wat lager laat maken kun je dit probleem oplossen. Doe dit echter niet zelf; ga naar de schoenmaker. De meeste hoge hakken kunnen wel 2,5 cm lager worden gemaakt door de schoenmaker. 6, methode 2, de maat aanpassen 1, weet dat de verkeerde schoenmaat pijnlijke voeten kan veroorzaken.

Pijn onder de voorvoet

Koop gelkussentjes en plak ze voorin je schoenen. Meestal zijn deze kussentjes rond of ovaal van vorm. Als je sandalen met een hakje hebt, met een bandje tussen de tenen, kun je ook gelkussentjes in de vorm van een hartje kopen. De twee ronde delen van het hartje passen ieder aan een kant van het bandje. 3 6, koop wat gelrondjes of foam-tape om de druk van kleinere delen van je schoen te verminderen. Je vindt verbruik deze producten bij een schoenenwinkel of drogist. De siliconen gelrondjes zijn doorzichtig en makkelijk te verbergen, en de foam-tape kun je in de juiste vorm en maat knippen. 4 7, gebruik siliconen hieltjes of inlegzolen die de voetboog ondersteunen als je hielen pijn doen.

pijnlijke onderkant voet

Voet - en enkelklachten

Door zweet en vocht kunnen blaren ontstaan of erger worden. Door een antitranspirant te gebruiken verminder je vocht waardoor je blaren kunt voorkomen. Zorg ervoor dat je voet op zijn plek blijft om schuren en pijnlijke plekken te voorkomen door een inlegzooltje te gebruiken. Als je voet van links naar rechts kan bewegen, krijg je blaren op de voor- en achterkant van je voet, waar het materiaal langs je huid wrijft. Als je merkt dat je voet beweegt in een schoen met sleehak of soortgelijk siemens model, doe dan een gel-pad of een inlegzooltje met gel in de schoen om dit te voorkomen. 5, verlicht pijn aan de bal van je voet met gelkussentjes voor je voorvoet. Als de bal van je voet pijn doet aan het eind van de dag, is je schoen misschien te hard; dat komt veel voor bij hoge hakken.

Je kunt het stukje leer ook op je voet bachbloesem leggen en dan je schoen aantrekken. 2, voorkom wrijving en blaren door een anti-blarenstick te gebruiken. Die koop je bij de drogist. Breng de balsem aan op je huid op de plek waar je anders een blaar zou krijgen. Doe dit echter niet op bestaande blaren. Koop dan liever blarenpleisters. Die zien eruit als doorzichtige pleisters die je op de blaren plakt. Die beschermen de blaren en houden ze schoon zodat ze niet ontstoken raken. 3, overweeg een antitranspirant te gebruiken om zweten te verminderen.

Pijn onder de voet, mens en gezondheid: Aandoeningen

Methode 1, pads, kussentjes en inlegzooltjes gebruiken 1, voorkom blaren, schuren en wondjes door stukjes zacht leer in je schoen te plakken. Koop wat zachte stukjes leer bij een schoenenwinkel of schoenmaker. Hou ze achter het bandje of in de hiel en trek de vorm om met een potlood. Knip de vorm uit en plak verhogende het stukje leer op het bandje of in de hiel. 1 2, dit werkt ook op andere plekken waar de schoen schuurt. Als de plek aan de binnenkant van je schoen zit, knip dan een rondje of een ovaal uit het zachte leer dat net iets groter is dan de plek die schuurt. Plak het stukje leer vervolgens op de juiste plek.

Pijnlijke onderkant voet
Rated 4/5 based on 640 reviews