Deze work-out is niet alleen voor je dijen, deze work-out traint ook gelijk je onderbuik mee. Om je training wat intenser te maken kan je je benen kruisen. Met deze vier biloefeningen kun je jouw bil- en beenspieren (heupen, dijen, hamstrings, billen, kuiten en quads) trainen. Mocht je zero interesse hebben in een strak onderlijf. Met een crosstrainer kun je effectief verschillende "gebieden" trainen : rug, schouders, borst, armen, billen, kuiten, dijen en heupen. Ga staan en houd de gewichten aan de buitenzijden van je dijen met je handpalmen naar binnen. Volgens onderzoek is dit dé meest effectieve manier om te trainen.

dijen trainen

Ga dan lager totdat je ellebogen terug zijn in de hoek van 90 graden. Ga staan en houd de gewichten aan de buitenzijden van je dijen met je handpalmen naar binnen. Houd je armen licht gebogen en stuur met je ellebogen. Breng je armen naar de zijkant, stop op schouder niveau en ga dan weer terug naar je start positie. Gebruik hier een smakelijk dumbbel voor. Ga zitten en buig voorover vanuit je heupen zodat je borst dichtbij je dijen. Houd dumbbels onder je benen, je handpalmen naar elkaar toe en je ellebogen iets gebogen. Houd je hoofd in een natuurlijke positie en lift de gewichten naar weerszijden van je schouders gezond terwijl je je ellebogen nog steeds gebogen houdt. Ga rechtop staan met je voeten en schouders op gelijke hoogte. Houd je knieën licht gebogen. Houd een dumbbell in iedere hand en laat je armen langs je lichaam hangen.

dijen trainen

7 thuis work-outs voor strakke dijen, dreamCyan


Brede schouders bachbloesem zorgen ervoor dat je kleding beter zit en je ziet er krachtiger uit. Deze vier oefeningen geven kracht en massa aan je schouders. Voer ze twee keer per week uit voor een optimaal resultaat. Bedenk dat wanneer je probeert om spieren te krijgen, je het moet houden bij 8-12 herhalingen per oefening. Ga zitten met hoge je voeten op schouder breedte uit elkaar. Begin met een barbell (halter waar losse gewichten aan kunnen worden bevestigd) of dumbbel (halter met vast gewicht) op ooghoogte met je handen wijder dan je schouders en je armen in een hoek van 90 graden. Duw langzaam het gewicht over je hoofd.

Fitness informatie, verstandig trainen


Met de hipNthigh power werkt u effectief aan het strakker en sterker worden van de dijen, billen en benen. Want hier hebben we het over de dijen en billen. Over vetophopingen aan de binnen en buitenkant van het dijbeen, over. Dus dan maar thuis trainen. Met de hipNthigh toner werkt u effectief aan het strakker worden van de dijen, billen en benen. Bestel vandaag en begin morgen al met de workouts! De meeste vrouwen willen stevige dijen hebben zodat ze met. Deze oefeningen zijn schitterend om de spieren in de taille en de buitenste delen van de dijen te trainen.

dijen trainen

De beste lichaamsbeweging hiervoor is zwemmen: schoolslag. Maar we hebben het hier over oefeningen die je thuis kunt doen, dus valt zwemmen buiten het bestek van ons artikel. Wil je de binnenkant van je dijbenen thuis trainen, ga dan op je rug op de grond liggen met je benen recht omhoog. Open nu langzaam je benen, zover als je kunt, en sluit ze daarna weer met een gecontroleerde beweging. Herhaal deze beweging 15 keer, rust dan even en begin opnieuw.

Doe in totaal drie series van 15 herhalingen. Je hebt er maar 15 tot 20 minuten per dag voor nodig (de tijdsduur is afhankelijk van de rustpauzes die je inlast). Wij raden je aan om de oefeningen twee à drie keer per week te doen, met tussen elke training tenminste én rustdag. We dierennamen beloven je geen wonderen, maar je kunt zeker op resultaat rekenen. Al na enige dagen zul je merken dat je spieren sterker aanvoelen. Schrijf je in voor de gratis Trendystyle nieuwsbrief: Mode, beauty en trends.

Buikspieroefening voor Thuis: Basis


Ga staan zoals op de foto hiernaast en breng nu je been langzaam zijwaarts omhoog. Doe dit langzaam en voorzichtig, zonder te overdrijven, vooral als je bij een bepaalde hoogte pijn voelt. Breng je been 15 keer zijwaarts omhoog en verwissel dan van been. Ook voor deze oefening zijn drie series voldoende. Omdat je je benen afwisselt, hoef je hier tussen de ene en de andere serie niet te rusten. Billen en achterkant van het dijbeen.

Steun voorovergebogen op je handen en knieën, zoals op de foto hiernaast. Licht dan een been op en probeer het - gebogen - naar achteren te drukken, alsof je met je voetzool het plafond wilt aanraken. Het is een oefening die concentratie vereist, maar die - als je hem eenmaal onder de knie hebt - goede resultaten zal opleveren. Doe 15 herhalingen per been en in totaal drie series. Omdat eerst je ene been 15 keer aan de beurt komt en dan je andere, hoef je tussen de series niet te rusten. Als deze oefening je na verloop van tijd licht voorkomt, kun je de oefening met lichte gewichtjes aan je enkels uitvoeren. De binnenkant van het dijbeen, de binnenkant van het dijbeen is ook zo'n hekel punt, vooral omdat we deze spieren niet zo vaak gebruiken.

Aerobics pilates - de kaai

Je knie is dan ongeveer boven je voet en mag niet verder dan je punt van je tenen naar inklapbare voren komen. Breng nu je been weer langzaam en met een gecontroleerde beweging terug naar de beginpositie. Voer nu dezelfde beweging met je andere been uit. Zorg ervoor dat je altijd gecontroleerde bewegingen maakt en concentreer je op de uitvoering. Doe tien herhalingen per been, rust dan 90 seconden uit en doe dan de volgende serie. Drie series is meer dan genoeg. Het been zijwaarts opheffen (om de buitenkant van het dijbeen te trainen).

dijen trainen

Oefeningen voor strakkere billen

De sportschool - we blijven het herhalen - is altijd beter omdat je hier over de juiste machines beschikt en omdat de aanwezigheid van een instructeur een garantie voor het correct uitvoeren van de oefeningen (en dus sportschool voor je gezondheid) is, maar niet iedereen. Dus dan maar thuis trainen. Uit de vele oefeningen voor de binnen- en buitenkant van het dijbeen hebben we er drie gekozen: Oefening voor je billen, de voorkant en achterkant van het dijbeen. Voer deze oefening met twee lichte gewichten uit. Heb je een tijd niet getraind, doe deze oefening dan - zeker in het begin - zonder gewichten. De oefening op zich is al zwaar genoeg, geloof ons. Ga staan zoals op de foto hiernaast, met je benen een beetje wijd. Breng nu een been zo ver mogelijk naar voren. Daarbij buig je je been totdat je dijbeen parallel is aan de vloer.

Wat kunnen we eraan doen? Het is moeilijk om een eensluidend antwoord te geven dat op iedereen van toepassing zal zijn. Het hangt van veel factoren af: genetische factoren, van je glutenvrije voeding, van je levensstijl en je leeftijd. Maar we kunnen er natuurlijk wel iets over zeggen. Zo is lichaamsbeweging, met speciale aandacht voor de binnen- en buitenkant van het dijbeen altijd goed, al was het maar om deze spieren eens goed in beweging te brengen en te versterken. In dit korte artikel willen we een paar simpele oefeningen voor strakkere benen uitleggen. Het zijn oefeningen die je ook thuis kunt uitvoeren.

10 simpele oefeningen om je armen

Home, beauty, in vorm, in vorm: sexy benen, een van de heerlijkste dingen van de zomer is dat je je kunt hullen in lichte, luchtige maar vooral ook sexy kleding. De komst van het hondenvoer mooie seizoen betekent niet alleen het afleggen van de zo gevreesde 'bikini-proef' (als we mogen afgaan op de recente statistieken ziet 25 van de vrouwen als een berg op tegen het moment dat ze weer voor het eerst in bikini. Om te redden wat er te redden valt maar ook de - niet te onderschatten - 'minirok-proef'. Een beetje minder dramatisch dan de bikini-proef misschien, wel net zo gevreesd. Want hier hebben we het over de dijen en billen. Over vetophopingen aan de binnen en buitenkant van het dijbeen, over de cellulite-problematiek, over 'platte' of 'uitgezakte' billen en over een niet al te strak huidje. Maar laten we niet nog meer zout in de wonde wrijven en het probleem van de positieve kant benaderen.

Dijen trainen
Rated 4/5 based on 585 reviews